SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BJJ
Sundsvalls tidning 14 juni 2022

Succé för Sundsvalls budoklubb under tävling i Stockholm

 

"Under helgen tävlade Sundsvalls budoklubb i tävlingen Battle of Stockholm, vilket slutade i ett medaljregn för klubben. De tog hem fem guld och sju silvermedaljer."

Karate
Sveriges Radio 15 januari 2021

Kärva tider för idrottsföreningar under pandemin

 

Sten Löfqvist, på Sundsvalls Budoklubb, och Elisabeth Byström, distriktsidrottschef i Västernorrland. Foto: Billy Abraha/Sveriges Radio

Ju-jutsu
Sundsvalls tidning 11 maj 2019. Bild: Birgitta Strandh

Nöjesprofilen Lasse Stålnacke har klarat sjätte dan i ju-jutsu

 

"Budoklubben var ett andningshål, dit inga samtal nådde, under de tuffa åren i nöjesbranschen.

Jag har skador och diagnosticerade sjukdomar som gör att jag inte borde kunna utföra ju-justu. Men jag gör det ändå. Jag är inte unik så förstå mig rätt, jag vill inte låta kaxig. Men det ligger en otrolig livsmotivation, att vägra vika ner sig. Det är "love of my life"."

BJJ
Sundsvalls tidning 28 september 2017

Succé för Sundsvalls Budoklubb under Östersund BJJ-Open

 

"Sundsvalls Budoklubbs BJJ-sektion tävlade under lördagen den 23 september i Östersund BJJ-Open. Sundsvall kom till tävlingen med fem deltagare, där fyra av dem hamnade på pallplats."

BJJ
Sundsvalls tidning 8 maj 2016

Guld, silver och silver till Sundsvalls Budoklubb

 

"Sundsvalls Budoklubbs BJJ Sektion firade framgångar i Stockholm i samband med fitnessgalan."

 

"Tre av våra tävlande vände hemåt med medaljer: guld till John Pasanen, silver till Marcus Sätterström samt Patrik Öberg."

MMA
Sundsvalls tidning 15 april 2013.

Full matning i ringen

 

"Free Fighting var ett uppskattat inslag på programmet. Emil Norell, Sundsvalls Budoklubb, vann på "rear naked choke" i rond 1 mot Jens Westin, Ironman."

MMA
Sundsvalls tidning 9 februari 2012.

En kontroversiell idrott

 

"Sparkar, slag, tuffa grepp och mer än ofta blodvite. Man kan förstå att sporten skapar debatt.

– Det kommer mycket folk och provar på hos oss. De som bara tycker det är fränt att titta på TV, och tycker det är "coolt" att säga till ens kompisar att man tränar MMA, de försvinner rätt snabbt, förklarar Andreas Engman, tränare i MMA- och shootfighting inom Sundsvalls Budoklubb."

Ju-jutsu
Sundsvalls tidning 23 april 2010

Johan, 30 år, har hittat sitt drömyrke

 

"När Johan flyttade till Sundsvall började han träna ju-jutsu i Sundsvalls budoklubb. Nu tränar han två gånger i veckan, här tillsammans med Fredrik Granström."

 

 

Ju-jutsu
Sundsvalls tidning 17 december 2005. 

Svarta bälten till budoklubben

 

"Framgångarna fortsätter för Sundsvalls Budoklubb. 2005 har blivit rena rekordåret. 20 dangrader, fördelat på 13 svartbälten, har vi aldrig uppnått tidigare, säger Magnus Henriksson."

 

"Nämnas kan också Karin Återgård och Christine Johansson som i somras blev de första tjejerna från Sundsvalls Budoklubb sedan 2001 att ta svart bälte av första Dan."

 

På bilden, övre raden, fr.v.: Lars Stålnacke (5 Dan), Martin Holmvall (1 Dan), Göran Westling (5 Dan), Magnus Larsson(1 Dan), Mats Hammerman (2 Dan) och Mattias Alge (1 Dan i Sportju-jutsu).Nedre raden, fr.v.: Jakob Turcinov (2 Dan), Magnus Henriksson, Jan Lundgren, Karin Återgård och Andreas Forslund – samtliga 1 Dan. Saknas på bilden gör Stefan Sundqvist och Christine Johansson - båda 1 Dan. Foto: Sundsvalls Budoklubb