Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Om aikido

Aikido är en japansk självförsvarskonst med rötterna i traditionell budo. Principen i träningen är att leda undan attacken, kraften och därmed avvärja konflikt. Att hålla balansen, bryta och återställa den är helt grundläggande i träningen, Oftast tränar vi i par där den ena attackerar och den andra avvärjer attacken. Övningar med bokken (träsvärd), jo (stav) och tanto (kniv) förekommer också. 


Genom träningen ökar du din medvetenhet om kroppen och förbättrar din koordination, andning, smidighet och styrka. Du utvecklar även din koncentration och mentala närvaro.


Etik men också estetik har sin givna plats i aikido. En ömsesidig respekt för varandra och varandras förutsättningar är en självklarhet i träningen. Liten, stor, ung, gammal, kvinnor, män – alla tränar utifrån sina förutsättningar, tillsammans. De som vill kan träna intensivt och hårt, de som vill kan träna lättare. Man tränar för att utvecklas - mentalt och fysiskt - inte för att vinna. Aikido brukar därför kallas den fredliga kampkonsten.

Sommarläger med Leif Sunje
2019-06-04 07:39
Leif Sunje, 6 dan, kommer åter till Sundsvall för ett helgläger mitt i den svenska sommaren. Mellan passen kommer det finnas tid för sol och bad. Ett riktigt sommarläger med andra ord!
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..