Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Om aikido

Aikido är en japansk självförsvarskonst med rötterna i traditionell budo. Principen i träningen är att leda undan attacken, kraften och därmed avvärja konflikt. Att hålla balansen, bryta och återställa den är helt grundläggande i träningen. Oftast tränar vi i par där den ena attackerar och den andra avvärjer attacken. Övningar med bokken (träsvärd), jo (stav) och tanto (kniv) förekommer också. 


Genom träningen ökar du din medvetenhet om kroppen och förbättrar din koordination, andning, smidighet och styrka. Du utvecklar även din koncentration och mentala närvaro.


Etik men också estetik har sin givna plats i aikido. En ömsesidig respekt för varandra och varandras förutsättningar är en självklarhet i träningen. Liten, stor, ung, gammal, kvinnor, män – alla tränar utifrån sina förutsättningar, tillsammans. De som vill kan träna intensivt och hårt, de som vill kan träna lättare. Man tränar för att utvecklas - mentalt och fysiskt - inte för att vinna. Aikido brukar därför kallas den fredliga kampkonsten.

Från Santa Cruz till Sundsvall - Framskjutet
2020-03-18 12:08
Framskjutet till senare datum pga Coronaviruset.
Exakt datum när detta kommer att arrangeras återkommer vi med så snart som möjligt.

---

Linda Holiday sensei, 7 dan och chefsinstruktör vid Aikido of Santa Cruz, Kalifornien kommer till Sundsvall för att hålla under 2020. Det är hennes första läger i Norrland. 

Vill du veta mer om Linda Holiday så titta in på hemsidan för Aikido of Santa Cruz: https://www.aikidosantacruz.org/

Eller, varför inte läsa hennes bok Journey to the Heart of Aikido? 

Kontaktperson för lägret: Olle Hollmer, 070-328 90 20

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sundsvalls Budoklubb, 29/03 20:25 
Sundsvalls Budoklubb, 29/02 18:08 
Sundsvalls Budoklubb, 29/02 16:30 
Sundsvalls Budoklubb, 29/02 16:25 
Sundsvalls Budoklubb, 06/01 14:35 
Sundsvalls Budoklubb, 05/01 19:26