SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Om aikido

Aikido är en japansk självförsvarskonst med rötterna i traditionell budo. Principen i träningen är att leda undan attacken, kraften och därmed avvärja konflikt. Att hålla balansen, bryta och återställa den är helt grundläggande i träningen. Oftast tränar vi i par där den ena attackerar och den andra avvärjer attacken. Övningar med bokken (träsvärd), jo (stav) och tanto (kniv) förekommer också. 


Genom träningen ökar du din medvetenhet om kroppen och förbättrar din koordination, andning, smidighet och styrka. Du utvecklar även din koncentration och mentala närvaro.


Etik men också estetik har sin givna plats i aikido. En ömsesidig respekt för varandra och varandras förutsättningar är en självklarhet i träningen. Liten, stor, ung, gammal, kvinnor, män – alla tränar utifrån sina förutsättningar, tillsammans. De som vill kan träna intensivt och hårt, de som vill kan träna lättare. Man tränar för att utvecklas - mentalt och fysiskt - inte för att vinna. Aikido brukar därför kallas den fredliga kampkonsten.

Linda Holiday Shihan 7 dan läger i vår dojo
2024-05-20 09:46
Välkomna alla glada Aikidokas till ett inspirerande läger 31/8 -1/9
 
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Sundsvalls Budoklubb, 03/03 18:07 
Sundsvalls Budoklubb, 25/01 19:20